fredag 23 juli 2010

Kycklinggryta med indiska smaker

kycklingben/alternativt hel kyckling Kronfågel, 1pkt, ca 825 gr
2 hackade gula lökar
4 finhackade vitlöksklyftor
ca 2 matskedar finhackad färsk ingefära
1 hel färsk spansk chilipeppar, finhackad
1 burk krossade tomater
3 dl hönsbuljong
2 stjärnanis
2 hela kanelstänger
1 msk spiskummin
2 msk curry
2st lagerblad
skal och saft av en citron
salt och socker

Dela kycklingbenen i två delar och dra av skinnet. Lägg i en bunke, häll på citronsaft, skal och salt. Gnid in kycklingen med kryddorna och låt dra ca 15 min.

Stek lök, vitlök, ingefära och chili i olja. Häll sedan på curry och spiskummin, rör runt och lägg i kycklingen, stek tills kycklingen fått färg. Häll på buljong, tomater, kanel, stjärnanis, och lagerblad. Låt puttra ca 30 min. Smaka av och servera.

Kungsörnens matgryn till servering.

Recept från http://lantmannen.se/lantmannen-se/Bra-mat/Recept/Kycklinggryta-med-indiska-smaker/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar