4 port
Biffar och grönsaker
600 g nötfärs0.5 dl grädde
1 st ägg
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
1 st vitlöksklyfta
0.5 kruka färsk basilika
5 st soltorkade tomater i olivolja
50 g pinjenötter
1 st liten squash
1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 st rödlök
Olivolja
1 tsk torkad basilika
Fetacrème
200 g fetaost
1 burk crème fraiche (15%), 2 dl
0.5 kruka basilika
4 st soltorkade tomater i olja
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Biffar och grönsaker
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen. Tillsätt pinjenötterna och forma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt. Skiva squash, paprika och rödlök och lägg på en annan ugnsplåt. Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkad basilika. Ställ in bägge plåtarna i ugnen i ca 20 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
Fetacrème
Smula fetaosten och blanda med crème fraiche i en skål. Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera biffarna med rostade grönsaker och en klick fetacrème.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar