Ingredienser
- 2st Vitlök
- 50 ml Sojasås
- 50 g Honung
- 20 g Sesamfrön
- 600 g Kycklinglårfilé
- 100 g Majonäs
Tillagning
1. Pressa vitlök.
2. Strimla kycklingen.
4. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, halva vitlöken och olivolja (2 msk) i en bunke.
5. Vänt kycklingstrimlorna i marinaden och låt stå (gärna i 30 min).
6. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 10-14 min.
7. Blanda majonäs och resterande vitlök med en nypa salt och peppar i en liten skål.
8. Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan.
9. Servera med klyftpotatis eller pommes, sallad och vitlöksdipp vid sidan av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar