formbröd
smör
kantareller
mjöl
grädde
persilja
salt, peppar
Bred på lite smör på brödskivorna och stek dem sedan vackert gyllenbruna på båda sidorna. Rensa kantarellerna väl, skölj om nödvändigt och låt dem rinna av på hushållspapper. Skär dem i mindre bitar. Smält smör (rejäl klick) i stekpannan och låt det bryna lätt. Lägg i kantarellerna, salta, peppra och pudra över med lite mjöl. Häll över grädden och vänd ner svampen så att den blir lätt glaserad av grädden. Fördela kantarellerna på brödskivorna och strö över hackad persilja.
Tips! Jag brukar inte ta mjöl utan lite mer grädde som får koka in så det blir lite simmigt. 1 smörgås = 1-1,5 dl rensad kantarell (ej förvälld) smörstekes, 0,5 krm salt och 1 msk grädde, koka in. Lägg på smörstekt franska.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar