måndag 30 november 2009

Baba Ganoush

2 st auberginer
1 msk tahini (sesampasta)
0.5 st citron, saften
0.5 tsk malen spiskummin
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 msk naturell yoghurt
salt
peppar

Värm ugnen till 250 grader. Skär ett par snitt i skinnet på auberginerna, lägg dem på en plåt och ställ in i ugnen. Rulla runt dem då och då. Auberginerna är klara när de är riktigt mjuka och har fått lite grillfärg. Dra av skinnet och pressa ut överflödig vätska med hjälp av ett durkslag.

Lägg inkråmet från auberginerna i en matberedare tillsammans med tahini, citronsaft, spiskummin, naturell yoghurt och vitlök. Mixa till en jämn röra. Blanda eventuellt i en skätt olivolja och smaka av med salt och peppar. Om man tycker konsistensen blir för lös kan man mixa i lite vitt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar