onsdag 27 oktober 2010

Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt


4 port

500 gram laxfilé 1 st ägg 0,5 dl vispgrädde 1 msk söt senap 1 kruka gräslök, finskuren salt och svartpeppar smör att steka i

Yoghurtsås
2 dl turkisk yoghurt, 10% 1 msk pepparrot, finriven salt och svartpeppar

Bulgur
3 dl bulgur, kokt 0,5 huvud blomkål, i buketter, kokta 0,5 st gurka, skalad, urkärnad och skuren i mindre bitar 1 st citron, finrivet skal och saften 1 kruka dill olivolja salt och svartpeppar
Blanda yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar. Mixa laxen snabbt i en mixer. Blanda med ägg, grädde, senap, gräslök och smaka av med salt och peppar. Forma till köttbullar och stek i smör på medelhög värme. Blanda bulgur, blomkål och gurka. Smaka av med citronskal och –saft, dill, olja och salt och peppar. Servera laxköttbullarna med pepparrotsyoghurt och bulgur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar