I paket tinat skavkött
½ gul lök
100 gram rökt skinka
100 gram svamp
3 dl grädde
1 ½ dl turkisk yoghurt
½ kruka färsk persilja
800 gram potatis
1 msk buljong
1 tsk enbär
Salt
Svartpeppar
1 msk smör
Rårörda lingon
Kålsallad
1-2 st morötter
300 gram vitkål
1,5 msk olja
1,5 msk vit balsamvinäger
½ tsk salt
½ tsk honung
Svartpeppar
1. Koka 800 gram potatis.
2. Skala och grovhacka ½ gul lök och dela champinjonerna på mitten och skiva dem i mindre bitar. Fräs svampen i 1 msk smör i en gryta eller stor kastrull.
3. Strimla ner skinkan och bryn tillsammans med skavköttet i grytan tills det har fått fin färg. Späd med 3 dl grädde, 1 ½ dl yoghurt och tillsätt 1 msk buljong / tärning eller köttfond och 1
tsk krossade enbär. Smaka av med lite salt och peppar. Sätt på locket och låt det småputtra
ca 5 min.
4. Skala och riv morötterna och finstrimla vitkålen. Lägg alltsammans i en stor skål.
Gör en dressing på 1,5 msk olivolja, 1,5 msk vit balsamvinäger, ½ tsk honung, ½ tsk salt och 1/4 tsk svartpeppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt ordentligt.
5. Strö över ½ kruka hackad persilja på grytan och servera med kokt potatis, rårörda lingon och kålsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar