1,2 kg kokt kall potatis
1 st gul lök
400 gram rimmad lax
5 st ägg
5 dl mjölk
½ citron
1 kruka dill
1½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
Smör
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form.
2. Skiva den kokta kalla potatisen. Skala och skiva löken. Varva potatis, lök och lax i en ugnsform.
3. Vispa ihop 5 st ägg, 5 dl mjölk, 1½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Tillsätt 1 kruka hackad dill och häll äggstanningen i formen.
4. Grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen har stelnat och ytan fått fin färg, ca 30 minuter.
5. Smält smör i en kastrull på spisen.
6. Servera laxpudding med skirat smör, citronklyftor av ½ citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar