Ca 50 st pepparkakor
INGREDIENSER
200 gram smör
1,5 dl sirap
3 dl socker
1,5 dl grädde
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 msk bikarbonat
0,5 msk malda nejlikor
12 dl mjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret och rör i socker och sirap. Häll upp i bunke o låt svalna något.
2. Rör i kryddorna och grädden. Blanda bikarbonaten med lite mjöl och rör sedan i. Häll i resten av mjölet men spara 2 dl till utbakning.
3. Låt vila över natten minst men klarar sig i kyl i 10 dagar.
4. Arbeta med degen och ta eventuellt i mer mjöl. Kavla ut degen och tryck ut figurer. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Grädda i 200 grader i ca 5 min. De tunna bränns lätt så gör dem gärna lite tjockare än "köpkakor".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar