måndag 16 februari 2015

Vegetarisk lasagne

6 portioner

Röd sås:
2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2-4 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olja
1 burk krossade tomater (400 g)
2-3 dl creme fraiche
2 tsk salt
1/2 tsk socker
Nymalen svartpeppar
blad från 1/2 kruka basilika

Fyllning:
250 g fryst bladspenat
200 g fetaost (eller mer)
8-10 lasagneplattor
150-250 g riven ost att strö över

Skala morötterna och skär dem i korta stavar och zucchinin i bitar. Skala lök och vitlök och hacka dem. Hacka även chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan. Tillsätt tomatkross, creme fraiche,
morötter, zucchini, salt, socker och peppar. Låt allt puttra i 10 minuter.

Tillsätt strimlade basilikablad.Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form. Tina spenaten (krama ut all vätska) och strö över hälften av den och fetaosten i smulor. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Överst ett lager röd sås och riven ost. Gratinera i ugnen
på 225 grader i 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar