1 kg kött exempelvis högrev
4 tomater
2 paprikor
2 gula lökar
2-4 vitlöks klyftor
2 köttbuljong (ox)
1l öl exempelvis Guiness, Mörk och god smak lager ger inte mycket extra smak.
2 paket bacon.
Extra kryddor kan vara paprika pulver(även rökt) chili pulver. Salt och svart peppar. Soja och fonder. Man kan även ha i lite hickory såser om man vill. Även lite grill krydda kan nog passa bra. Jag hade i rökt paprika pulver och lite ox fond.
Börja med att dela köttet i mindre kuber. Bryn köttet i en gryta.
Ta bort köttet och stek baconen. Låt fettet vara kvar det kommer vara smakbärare för resten.
Ha i lök(gul och vit) och kryddor. Fräs.
Häll i resterande grönsaker och kött. Stek en stund tills tomaterna har smält lite.
Ha i öl och smaka av.
Låt koka i tre timmar med lock på låg-medel värmen (använde 4 av 12).
Ta av locket och koka i en timme till. Det mesta av vätskan ska nu koka bort. Kötet ska koka sönder så mycket att när du rör i grytan så faller det isär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar