tisdag 29 december 2020

Chili sin carne med créme fraiche ich tortilla chips

 Ingredienser

  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Rödlök
  • 2 st Grön paprika
  • 1 st chili (Kan ersättas med chiliflakes)
  • 4 st Morötter
  • 2 paket Kidneybönor
  • 8g Hello Mexico kryddmix
  • 50g Ketchup
  • 8g Grönsaksbuljong
  • 2 paket Krossade tomater
  • Socker efter smak
  • 1 Påse koriander
  • 150g Créme fraiche
  • 150g Tortillachips
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja

Tillagning

1. Pressa vitlök, finhacka rödlök. Kärna ur och hacka både paprika och chili fint. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor i en sil.

2. Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja, vitlök, rödlök, paprika, chili, morot och Hello Mexico kryddmix.

3. Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.

4. Häll i kidneybönor, grönsaksbuljongen, ketchup och krossade tomater. Låt sjuda i 7-10 min. Smaksätt med en nypa socker, salt och peppar.

5. Grovhacka koriander.

6. Fördela chilin mellan era skålar. Toppa med en klick créme fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips bid sidan av. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar