onsdag 12 augusti 2009

Färskpotatissallad med svarta bönor

6 pers

1 kg färsk potatis
1 burk svarta bönor (400 g)
6-7 soltorkade tomater i olja
1 röd pepparfrukt
1 knippe salladslök eller 1 tunn purjolök
salt och peppar
1 påse rucolasallad (80 g)

Marinad
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt 1 msk osötad senap
1-2 vitlöksklyftor, krossade
1/2 dl hackad persilja

Borsta potatisen. Koka den nätt och jämnt mjuk. Vispa samman allt till marinaden under tiden. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl. Skär potatisarna i bitar. Häll marinaden över potatis och bönor i en stor skål. Strimla tomaterna, kärna ur och finstrimla pepparfrukten. Skär löken i tunna skivor. Blanda med potatis och bönor och låt stå ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner rucolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar