400 g benfritt kycklingkött
olivolja att steka i
salt och malen svartpeppar
4 portioner pasta
Pesto:
2 krukor färsk oregano
100 g riven västerbottensost
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
100 g kärnor av solrosfrö
Till servering:
Riven ost
1. Pesto: Rosta solroskärnorna i torr stekpanna några minuter. Hacka dem sedan. Riv av bladen från oreganokvistarna och hacka bladen fint. Riv osten och skala vitlöksklyftan. Stöt solroskärnor, oregano och ost i en mortel. Flytta över i en bunke. Pressa ner vitlöken och tillsätt oljan, lite i taget och rör tills allt är väl blandat. Du kan annars köra peston i mixer.
2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet genom durkslag.
3. Skär kycklingköttet i 1 cm- tärningar. Stek dem i olivolja på medelvärme. Krydda med salt och peppar. Blanda den avrunna pastan med kycklingköttet och peston. Servera med riven ost.
Recept och foto från recept.nu.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar