6 pers
Pajdeg
2½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g margarin
1 tsk salt
3-4 msk vatten
Fyllning
olja till stekning
1 msk grönsaksfond
2 dl crème fraiche med tomat och basilika
1 ägg
100 g västerbottensost, riven
100 g fetaost, i kuber
12 svarta oliver
½ dl pinjekärnor
400 g grovt rivna morötter
400 g köttfärs
Form: pajform ca 25 cm i diameter, ugnstemperatur 175ºC.
Hacka snabbt samman pajdegen i matberedare eller för hand. Kavla ut degen och klä en pajform. Täck formen med plastfolie och ställ den svalt en stund.
Fräs morötter och köttfärs i olja i en gryta eller stekpanna. Tillsätt fonden. Låt svalna och rör sedan ner crème fraiche, ägg och riven ost. Bred ut fyllningen i pajskalet och tryck ner fetaost och oliver.
Rosta pinjekärnorna hastigt i en het, torr stekpanna och strö dem över. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar