tisdag 23 februari 2010

Tacopaj

4 pers

Pajdeg
3 dl dinkel- eller vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten (cirkamängd)
0.75 tsk salt

Fyllning
400 g nötfärs
1 påse taco spice mix
1.5 dl vatten
2 msk jalapeños
3 st ägg
2 dl mjölk
3 st tomater
3 dl riven ost

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, salt och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet cirka 10 min.

2. Fyllning: Bryn köttfärsen i lite smör eller olja. Tillsätt kryddmix och vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.

3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen (äggen hopvispade med mjölken). Skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.

4. Grädda pajen i 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar