6 pers
400 gr köttfärs
400 gr passerade tomater
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 champinjoner
10-12 soltorkade tomater i olja
ox- och rödvinsfond
150 gr fetaost
½ gul lök
1 skvätt grädde
kryddor
smör till stekning
Till servering:
pasta
parmesan
Alternativa ingredienser:
Potatis
Kantareller
Bönor
Majs
Stek köttfärsen och löken i en panna med lock. Ha i dem passerade tomaterna och sänk samtidigt värmen på plattan till hälften. Ha i buljong, pressad vitlök och grovrivna morötter. Skiva champinjonerna i tunna skivor och lägg i pannan. Sänk värmen ytterligare till en låg temperatur. Lägg i skivade soltorkade tomater och häll även i ca ½ dl olja från burken. Låt såsen puttra ihop långsamt under lock i ca 40 minuter. Rör om då och då och krydda med salt och peppar, smaka av. Häll i en skvätt grädde. Skär fetaosten i tärningar och ha i såsen ett par minuter innan servering. Smaka av och krydda om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar