lördag 15 maj 2010

Fatayer - fylld smördeg med köttfärs

3-5 pers

1 paket smördeg (ca 10 st fyrkantiga bitar)
300 g köttfärs
1 liten lök
Salt
Svartpeppar

Alternativa ingredienser
Fetaost
Soltorkade tomater
Basilika
Kryddor
Svamp

Ta ut smördegen ur frysen låt tina lite innan du använder dem. Medan du väntar kan du hacka löken smått, stek med köttfärs i lite olja. Tillsätt de tillbehör du har valt.

Ställ ugnen på 200 grader. När köttfärsen är färdig, lägg kastrullen åt sidan, sen salta och peppra. Hämta smördegen och fyll dem med köttfärs, vik dem så de ser ut som en fyrkant.

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper sen in i ugnen ca 10-15 min, du märker när de får lite färg att det är dags att ta ut dem.

Ät dem varma med lite naturell yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar