3 dl ris
600 gram kyckling
4 dl creme fraiche
150 gram parmesanost
3 st vitlöksklytor
3 st morötter
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk smör
1. Sätt ugnen på 200 grader och koka ris enligt anvisning på paketet.
2. Dela kycklingfiléerna med ett snitt på tvären och lägg dem i en ugnsfast form.
3. Riv 150 gram parmesanost. Blanda osten med 4 dl crème fraiche i en bunke och pressa i 3 st vitlöksklyftor. Tillsätt 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar efter smak.
4. Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 30 min.
5. Skala 3 st morötter och skär dem i stavar. Koka i lättsaltat vatten i 3-4 min. Häll av vattnet
och blanda ner en klick smör (gillar du vitlök kan du pressa i ½ klyfta).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar