3 dl ris
500 gram kokt potatis
600 gram kycklingfilé
150 gram champinjoner
½ broccolihuvud
400 gram kokosmjölk
2 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
250 gram jordnötter
2 msk soja
1 tsk koriander
½ tsk kardemumma
½- 1 tsk chilipulver
1 msk honung
1 dl mjölk
Raps- eller olivolja
1. Koka ris enligt anvisning på paketet. Har du inte färdigkokt potatis så skala 500 gram och skär
dem i 4 bitar. Koka under lock ca 10 min.
2. Skala ingefära och vitlök och lägg dem tillsammans med koriander, kardemumma, chilipulver, honung, och soja i en matberedare, eller mixa med en stavmixer till en slät pasta.
3. Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar, stek i smör i stekpanna tills kycklingen fått färg.
3. Hetta upp 1 msk olja i en stor kastrull och fräs kryddblandningen hastigt ca 30 sek. Slå i kokosmjölken och 1 dl mjölk i kastrullen och koka upp.
4. Dela champinjonerna på hälften, skär potatisen i mindre fyrkanter och bryt ½
broccolihuvud (andra halvan används i recept 2) i mindre buketter. Lägg i kyckling, grönsaker och potatis och låt grytan sjuda i 10 min.
5. Servera massamangrytan i soppskålar. Lägg i en sked ris och toppa med jordnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar