300 gram matvete
900 gram tinade kycklingben
800 gram skalade hela tomater
2 st vitlöksklyftor
1 msk garam masala
1 dl vatten
1 msk lant/ hönsbuljong
1 msk tomatpuré
½ tsk chilipulver
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 tsk honung
Raps- eller olivolja
Ev aprikoser
Sallad
1 dl röda linser
1 morot
½ gurka
Örtsalt
Citronsaft/vinäger
1. Skala och hacka 2 st vitlöksklyftor. Fräs löken tillsammans med 1 msk garam masala och ½ tsk chilipulver i 1 msk olja i en stor kastrull. Tillsätt tomaterna, 1 dl vatten, 1 msk buljong, 1 msk
tomatpuré, 2 tsk honung, 1 tsk salt och ½ tsk peppar.
2. Lägg i kycklingbenen och låt det koka upp. Sänk värmen och lägg på ett lock och låt det sjuda ca 30 min.
3. Koka matvetet enligt anvisning på paketet.
Salladstips: Koka 1 dl röda linser al-dente ca 5 min i rikligt med vatten. Skala och riv 1 morot. Skär ½ gurka på mitten och gröp ur det vattniga. Skär gurkan i tunna strimlor. Sila av linserna och spola dem kalla. Blanda alltsammans och krydda med lite örtsalt och citronsaft/ vinäger.
Gillar du aprikoser - hacka ner några stycken och blanda med matvetet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar