tisdag 4 februari 2020

Grön ärtsoppa

Här är en underbar, snabblagad och fyllig grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche. Du serverar ärtsoppan med rökt lax och crème fraiche blandat med pepparrot. Du kan äta den goda soppan som fullständig måltid eller i mindre portion som förrätt.

Ingredienser


1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 påse frysta gröna ärter (à 600 g)
8 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 tsk salt
2 krm peppar
2 1/2 msk finriven pepparrot
1 1/2 dl crème fraiche
100 g finstrimlad kallrökt lax

Tillagning


Skala och hacka gul lök och vitlöksklyfta. Fräs i olja i en kastrull.

Tillsätt gröna ärter, vatten och konc kycklingfond. Låt koka ca 2 minuter. Ta från värmen.
Starta timer

Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Krydda med salt och peppar.

Toppa soppan med finriven pepparrot blandat med crème fraiche och finstrimlad kallrökt lax.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar