onsdag 5 februari 2020

Halloumisallad med citron- och gurkröra

Smakrik och mättande halloumisallad, som dessutom är både enkel och snabblagad. Tärna halloumin och stek den frasig i lite olivolja. Vänd ner osten i den ljumma salladen av bulgur, lök, morötter och zucchini och servera tillsammans med rivig rucola och syrlig citron- och gurkröra. Perfekt vardagsmat!

Ingredienser

Halloumisallad

3 dl bulgur
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
ca 300 g halloumiost

Citron- och gurkröra

1 gurka
1/2 citron
250 g kvarg (10 %)
1 vitlöksklyfta

Till servering

1/2 påse ruccola (à 65 g)

Tillagning

Halloumisallad: 

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

Skala och skiva lök och morötter. Tärna zucchinin.

Stek lök, morötter och zucchini i hälften av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

Blanda de stekta grönsakerna med bulgur, timjan och balsamvinäger.

Tärna halloumin och stek den frasig i resten av olivoljan i stekpannan. Vänd ner i den ljumma halloumisalladen.

Citron- och gurkröra: 

Grovriv gurkan och krama ur vätskan. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.

Blanda gurkan med kvarg, skalad och finriven vitlök och citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Servera halloumisalladen med rucola och citron- och gurkröra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar