tisdag 29 december 2020

Krämig marockanska kikärtor

 

Ingredienser


  • 1/2 l Vatten
  • 8g Grönsaksbuljong
  • 200g Couscous 
  • 2 st Röd lök
  • 2 st Morot
  • 4 st Vitlöks klyftor
  • 2 paket kikärtor
  • 8g Saha-ras
  • 1 packet krossade tomater (a 400ml)
  • 1 paket Kokosmjölk (a 400 ml)
  • 1 dl Vatten
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 påse spenat (a 200g eller 40g?)
  • 40g Mandlar
  • 1 påse Bladpersilja (a 30g)
  • 2 st tomater
  • Olivolja
  • Salt 
  • Peppar

Tillagning

1. Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.

2. Rör i couscous och en skvätt olivolja. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp couscousen med en gaffel.

3. Skiva rödlök tunt

4. Riv oskalad morot.

5. Finhacka eller pressa vitlök.

6. Skölj kikärtor i kallt vatten.

7. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på. medelhög värme. Fräs lök och morotsriv i 3-4 min tills de börjar bli mjuka.

8. Rör ner krossade tomater, kokosmjölk, vatten(1dl) och salt.

9. Låt sjuda i 4-5 min tills grytan tjocknat något. Rör ner spenat och smaksätt med salt  och peppar.

10. Grovhacka mandlar, persilja och tomater.

11. När couscousen är klar, blanda ner tomat och hälften av persiljan. 

12. Fördela tomatcouscous och krämiga marockanska kikärtor mellan era tallrikar.

13. Garnera med mandlar och restenrande persilja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar