onsdag 5 februari 2020

Sweet chililax

Ingredienser

Lax

500 gram laxfiler, tinade
1 krm salt, cirka, efter smak
1 krm svartpeppar, cirka, efter smak
1 dl creme fraiche
0,5 dl vatten
1 dl sweet chilisås

Tillbehör

3 dl ris
250 gram morötter
1 msk smör
0,5 st lime

Tillagning

Förberedelser

Om laxen är fryst, ta ut och tina.

Sätt ugnen på 175 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Lax

Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar efter smak.

Blanda ihop creme fraiche, vatten och sweet chilisås och häll över laxen. Sätt in i ugnen ca 12 min.

Tillbehör

Koka upp saltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar och koka dem ca 4-5 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till morötterna. Skär limen i klyftor.

Servera sweet chililaxen tillsammans med ris, morötter och limeklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar