Ingredienser
Lax
500 gram laxfiler, tinade1 krm salt, cirka, efter smak
1 krm svartpeppar, cirka, efter smak
1 dl creme fraiche
0,5 dl vatten
1 dl sweet chilisås
Tillbehör
3 dl ris250 gram morötter
1 msk smör
0,5 st lime
Tillagning
Förberedelser
Om laxen är fryst, ta ut och tina.
Sätt ugnen på 175 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Lax
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar efter smak.
Blanda ihop creme fraiche, vatten och sweet chilisås och häll över laxen. Sätt in i ugnen ca 12 min.
Servera sweet chililaxen tillsammans med ris, morötter och limeklyftor.
Tillbehör
Koka upp saltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar och koka dem ca 4-5 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till morötterna. Skär limen i klyftor.Servera sweet chililaxen tillsammans med ris, morötter och limeklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar